Kan jeg bestille norske .no domener med æ, ø, å? Skriv ut

• 1

Ja. Fra og med 9. februar 2004 kan alle som ønsker det, bestille norske domenenavn som inneholder særnorske tegn. Dette inkluderer også varianter av samiske bokstaver og tegn. Vi ber deg allikevel være oppmerksom på at bruken av norske tegn i domenenavn foreløpig har visse begrensninger. Følgende er tatt fra Norids pressemelding angående dette: http://www.norid.no/nytt/pressemelding20031202.html

"De nye domenenavnene vil ikke være like robuste i bruk som domenenavn med standardtegn. Siden domenenavnsystemet er internasjonalt, vil det nødvendigvis oppstå problemer ved utveksling av adresser med nasjonale tegn. Alle tegn kan ikke tastes inn fra alle tastaturer, og en del programvare - både e-postprogrammer og nettlesere - er foreløpig ikke utviklet for å kunne håndtere nasjonale tegn i adresser. Et helnorsk domenenavn, for eksempel blåbærsyltetøy.no, vil derfor kunne framstå som en uforståelig tekststreng i enkelte sammenhenger. På grunn av dette anbefaler Norid at de som velger å skaffe seg navn med nasjonale tegn også sørger for en utgave bare med standardtegn."

Det finnes egen programvare som legger til støtte for norske tegn i nettlesere. Programvaren kan lastes ned på Norid sine hjemmesider herhttp://www.norid.no/domeneregistrering/idn/programvare.htm .